Artikler og nyheder

Opdatering på persondata og ComplyTo

WEBINAR: Privatlivspolitikker & andre politikker – sådan skal de bruges

Deltag på webinaret og lær at udarbejde og anvende privatlivspolitikker. 

Læs mere her

Fortegnelser og Databehandleraftaler

Lær mere om fortegnelser og databehandleraftaler, hvordan man skal lave dem og hvorfor. 

Læs mere her

Datakortlægning – Hvordan går man til det?

Datakortlægning er nødvendigt for at kunne lave fortegnelser, der er nødvendige for at overholde GDPR.

Læs mere her

Danmark tager 1. pladsen – flest anmeldte sikkerhedsbrud

Halvdelen af anmeldelserne på sikkerhedsbrud findes i, at de korrekte oplysninger er sendt til en forkert modtager – kategoriseret som ’Rigtige oplysninger/forkert modtager’.

Læs mere her

PRESSEMEDDELELSE: NY BESTYRELSE I ONE CYBER GROUP – ØGET PROFESSIONALISERING SKAL SKABE YDERLIGERE VÆKST

 

Den danske cyber risk gruppe, One Cyber Group, der bl.a. har investeret i Institut for Cyber Risk,
BlackstoneOne og ComplyTo Solutions forventer en betydelig vækst de kommende år, såvel organisk
som gennem akkvisitioner.

Læs mere her

Nye EU-regler for onlinebetalinger i 2021

Fra 1. januar 2021 træder nye regler omkring en stærk to-faktor-autentifikation i kraft.


Finanstilsynet har accepteret, at praksissen først anvendes fra 11. januar 2021, men herefter skal alle webshops altså sikre, at to faktorer anvendes til at godkende betalinger.

Læs mere her

Sverige udsteder GDPR-bøder for 50 millioner kroner

I starten af december 2020 udstedte Datainspektionen – det svenske svar på Datatilsynet – bøder for mere end 50 millioner danske kroner.

Læs mere her

GDPR er ikke overstået, det er kun lige begyndt

Virksomheder, der fejlagtigt tror, at GDPR-compliance er en engangsøvelse, vil næppe overholde lovgivningen. Ingen virksomheder står stille, og nye risici fortsætter med at dukke op og bliver overset, medmindre databeskyttelse er en naturlig del af den daglige drift. Virksomheder bør fortsætte med at overvåge og gennemgå deres organisatoriske processer og praksisser for at sikre, at de stadig lever op til GDPR-lovgivningen.

Læs mere her

Forbrugere vælger virksomheder med styr på GDPR

Undersøgelser fra HubSpot viser, at hver syvende forbruger vil fravælge en virksomhed, hvis den ikke overholder GDPR.

Læs mere her

Anmeldelser af brud på persondatasikkerheden

Både private og offentlige behandlere af data har længe skullet forholde sig til sikkerheden ved behandlingen af persondata. Brud på sikkerheden sker dog stadig, og i fjerde kvartal af 2019 blev der altså anmeldt 2.328 sikkerhedsbrud.
Læs mere her

Ny og fremtidssikret GDPR-håndtering

Man kan fortsætte som hidtil med Word- og Excel-filer, der manuelt skal opdateres og holdes ved lige, eller man kan vælge en ny, kosteffektiv og langtidssikret vej.

Læs hvordan her
Persondata er din virksomheds GDPR ansvar

Persondata er dit ansvar - Ikke din IT-leverandørs

Alt den data du indsamler på dit website er dit ansvar.

Læs mere her

GDPR og Samtykke - Det du bør vide

Hvad skal du være opmærksom på med samtykke og EUs persondatalov? Vi giver dig fire hverdagsscenarier med samtykke. 

Læs om samtykke her

Forbrugerne fravælger virksomheder der ikke overholder på GDPR

Hvad kan du gøre for at beholde kunderne?

Find ud af det her

GDPR Guide

Lav dine persondatapolitikker gennem disse 6 trin

Find dem her
gdpr compliance ComplyTo

GDPR forklaret

Introduktion til persondataforordningen 2018 

Lær om GDPR her

Her er hvad Datatilsynet slår ned på i 2018

Hvilke to punkter har Datatilsynet fokus på hos private virksomheder resten af 2018? 

Læs dem her
overhold gdpr med ComplyTo
Personers GDPR rettigheder

Hvilke rettigheder har personer efter GDPR?

Retten til at blive slettet, retten til indsigt og retten til at få dine persondata overført. Her er dine rettigheder efter EU persondataforordningen trådte i kraft.

Læs dine rettigheder her

Facebook og GDPR - I deler ansvaret for persondata

Hvordan startede sagen, der nu betyder at din virksomhed dele ansvaret for persondata med Facebook? Hvad er konsekvenserne af den? Og hvordan tolker Datatilsynet den afsagte dom? Få svar på det hele her.

Læs artiklen her

Gør din webshop GDPR compliant

Hvordan kommer du i gang med privatlivspolitik og databehandleraftaler som webshop? Bliv klædt på til at overholde persondataforordningen i artiklen herunder, hvor vi giver dig 8 svar på ofte stillede spørgsmål fra webshops + en GDPR tjekliste.

Læs om webshop GDPR her

De 3 væsentligste ting i GDPR

“Hvis du ikke kan forklare, hvordan du er kommet frem til facit, er det ligegyldigt om svaret er rigtigt”. Den sætning husker vi nok alle blev gentaget utallige gange fra vores matematiklærer.

Det er meget den samme regel som gælder i den nye persondataforordning. Find de tre vigtigste punkter, når det kommer til GDPR herunder.

Læs videre her

Den 25. Maj er ikke deadline for persondata

Med under 2 måneder til implementeringen af GDPR/persondataforordningen er der travlhed blandt virksomhederne for at forholde sig til dette. Vi har hørt mange som gerne bare ”vil have det til at gå væk” eller som syntes, at det er ”urimeligt” og ”at skyde gråspurve med kanoner”.

 

Læs videre her

#deletefacebook

Facebook, Google og andre netværksbaserede tjenester er efterhånden blevet en del af hvad vi kan betragte som samfunds infrastruktur. Det er services som milliarder af mennesker anvender dagligt til at hente informationer, søge efter produkter, snakke med venner og bekendte, snakke med personer med fælles interesser og meget meget mere....

Men kan du undvære Facebook? Og er Facebook blevet så stor en del af vores informationsinfrastruktur at vi må håbe på, at Facebook begynder at regulere sig selv, efter pres fra kunder og myndigheder?

 

Læs videre her

Sender i lige en databehandleraftale?

Pludselig dumper en e-mail ind fra en af dine kunder. Det viser sig, at din kunde selv er i gang med at lave deres egne forberedelser til at kunne efterleve den nye persondataforordning. Igennem dette arbejde har de nu fundet ud af, at de da skal have en databehandleraftale med dig. Med den største naturlighed skubber de bolden videre til dig (de er jo kunden), og hører om, du ikke lige har en databehandleraftale, du kan sende til dem.

Hvad gør du nu...

Læs mere her